Een echtscheiding met zware gevolgen

Bookmark and Share


Sandrine is vier jaar geleden gescheiden. De scheidingsovereenkomst voorziet dat haar ex-man het huis mag houden, maar hij moet op zijn eentje de hypothecaire lening afbetalen die ze samen enkele jaren voordien afgesloten hadden om het huis te kunnen kopen.

Sandrine heeft nu een nieuwe partner ontmoet en wil een nieuw leven met hem beginnen. Ze zijn van plan een flat te kopen en gaan naar de bank om een lening aan te vragen.

Daar krijgt Sandrine een koude douche als ze verneemt dat haar geen lening toegekend kan worden aangezien ze medeverantwoordelijk blijft voor de lening die ze eerder met haar ex-man afgesloten heeft. Sandrine begrijpt die situatie niet, aangezien er toch duidelijk in de scheidingsovereenkomst staat dat de ex-man op zijn eentje voor de terugbetaling van die lening moet instaan en die overeenkomst door een rechter gehomologeerd werd.

Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Computerschenking met een reukje aan…

Wanneer Sylvie van een grote firma een mail ontvangt met de mededeling dat ze hun computerpark gaan vernieuwen en bijgevolg alle "oude" computers willen wegdoen, ziet ze daarin een buitenkans voor haar vereniging. Ze antwoordt snel op die mail en enkele weken later vraagt de vervoerder haar om enkele honderden euro aan portkosten te betalen... ...

Hoe kun je een oplichterij op het spoor komen in een commerciële transactie?
De afzender dringt aan op snel antwoorden.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.