Een echtscheiding met zware gevolgen

Bookmark and Share


Sandrine is vier jaar geleden gescheiden. De scheidingsovereenkomst voorziet dat haar ex-man het huis mag houden, maar hij moet op zijn eentje de hypothecaire lening afbetalen die ze samen enkele jaren voordien afgesloten hadden om het huis te kunnen kopen.

Sandrine heeft nu een nieuwe partner ontmoet en wil een nieuw leven met hem beginnen. Ze zijn van plan een flat te kopen en gaan naar de bank om een lening aan te vragen.

Daar krijgt Sandrine een koude douche als ze verneemt dat haar geen lening toegekend kan worden aangezien ze medeverantwoordelijk blijft voor de lening die ze eerder met haar ex-man afgesloten heeft. Sandrine begrijpt die situatie niet, aangezien er toch duidelijk in de scheidingsovereenkomst staat dat de ex-man op zijn eentje voor de terugbetaling van die lening moet instaan en die overeenkomst door een rechter gehomologeerd werd.

Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Internetfraude via de telefoon

Aurélie zorgt er steeds voor dat haar rekeningen stipt worden betaald. Daarvoor gebruikt ze als zovele andere Belgen e-banking. Toen ze laatst haar rekeningen wou betalen kreeg ze telefoon van haar bank die meldde dat er een aantal zaken waren verkeerd gelopen tijdens haar laatste sessie en dat de bank dit samen met haar, telefonisch, wenste recht te zetten. Om deze aanpassingen te kunnen doorvoeren had de bank uiteraard een aantal essentiële gegevens nodig van Aurélie. Haar rekeningnummer, haar paswoord, haar pincode… Allemaal zaken die noodzakelijk waren om haar een optimale dienstverlening te kunnen aanbieden. Aurélie vertrouwt de man aan de andere kant van de lijn volkomen en werkt heel goed mee. Als Aurélie daags nadien opnieuw haar rekeningen bekijkt constateert ze dat ...

U wilt meer geld hebben?
Streef ernaar financieel zelfstandig te (kunnen) bestaan en reken niet op de Lotto, de prins op het witte paard of toverformules.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.