Een echtscheiding met zware gevolgen

Bookmark and Share


Sandrine is vier jaar geleden gescheiden. De scheidingsovereenkomst voorziet dat haar ex-man het huis mag houden, maar hij moet op zijn eentje de hypothecaire lening afbetalen die ze samen enkele jaren voordien afgesloten hadden om het huis te kunnen kopen.

Sandrine heeft nu een nieuwe partner ontmoet en wil een nieuw leven met hem beginnen. Ze zijn van plan een flat te kopen en gaan naar de bank om een lening aan te vragen.

Daar krijgt Sandrine een koude douche als ze verneemt dat haar geen lening toegekend kan worden aangezien ze medeverantwoordelijk blijft voor de lening die ze eerder met haar ex-man afgesloten heeft. Sandrine begrijpt die situatie niet, aangezien er toch duidelijk in de scheidingsovereenkomst staat dat de ex-man op zijn eentje voor de terugbetaling van die lening moet instaan en die overeenkomst door een rechter gehomologeerd werd.

Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Een leerling saboteert een Wikipedia-pagina om niet van plagiaat beschuldigd te kunnen worden

In ons digitale tijdperk biedt het internet een onbegrensde toegang tot cultuur en informatie. Veel studenten schrikken er niet voor terug om gegevens, zoals voor hun huistaken of zelfs hun thesis, rechtstreeks van het web te gaan plukken. Om een beschuldiging van plagiaat te ontlopen, kwam een student op het lumineuze idee om de Wikipedia-pagina over het boek "Le meilleur des mondes" van Aldous Huxley helemaal te veranderen. Hij had immers de volledige bladzijde gekopieerd voor zijn huistaak voor het vak Frans en wilde niet dat zijn leraar dit zou opmerken. Hierna volgt een overzicht van het begin van de samenvatting van het werk, zoals het door de leerling herwerkt en gesaboteerd werd [1] : [1] Dit voorbeeld werd gevonden op de website van de krant "Le Monde" van 17 april ...

Tips om niet te duur te eten op restaurant
Drank beperken. De drankjes maken de rekening een stuk zwaarder. Drink geen aperitief of drink het aperitief thuis, kies voor een goedkopere wijn of de huiswijn, of drink water bij de maaltijd: de eindafrekening zal veel lager uitvallen.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.