Een echtscheiding met zware gevolgen

Bookmark and Share


Sandrine is vier jaar geleden gescheiden. De scheidingsovereenkomst voorziet dat haar ex-man het huis mag houden, maar hij moet op zijn eentje de hypothecaire lening afbetalen die ze samen enkele jaren voordien afgesloten hadden om het huis te kunnen kopen.

Sandrine heeft nu een nieuwe partner ontmoet en wil een nieuw leven met hem beginnen. Ze zijn van plan een flat te kopen en gaan naar de bank om een lening aan te vragen.

Daar krijgt Sandrine een koude douche als ze verneemt dat haar geen lening toegekend kan worden aangezien ze medeverantwoordelijk blijft voor de lening die ze eerder met haar ex-man afgesloten heeft. Sandrine begrijpt die situatie niet, aangezien er toch duidelijk in de scheidingsovereenkomst staat dat de ex-man op zijn eentje voor de terugbetaling van die lening moet instaan en die overeenkomst door een rechter gehomologeerd werd.

Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Een gratis drankje

Dirk komt aan in hotel Golden Tulip in Tunis. De receptionist heet hem welkom en meldt hem dat hij als nieuw aangekomen klant recht heeft op een gratis drankje in de bar. Hij gaat naar de bar en bestelt er een biertje. De barman bezorgt het hem , maar er ligt ook een kasticket bij. Als Dirk argumenteert dat er als verwelkoming toch een gratis drankje was voor nieuwe klanten, deelt de barman hem mee dat in dat verband enkel frisdrank gratis aangeboden wordt. Dirk protesteert, maar de hotelbediende wil niets horen... ...

Hoe kun je een oplichterij op het spoor komen in een commerciële transactie?
De commerciële transactie probeert op het gemoed in te spelen: sympathie of medelijden wekken (een wees, een weduwe, natuurramp, onheil, enz.).
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.