Een echtscheiding met zware gevolgen

Bookmark and Share


Sandrine is vier jaar geleden gescheiden. De scheidingsovereenkomst voorziet dat haar ex-man het huis mag houden, maar hij moet op zijn eentje de hypothecaire lening afbetalen die ze samen enkele jaren voordien afgesloten hadden om het huis te kunnen kopen.

Sandrine heeft nu een nieuwe partner ontmoet en wil een nieuw leven met hem beginnen. Ze zijn van plan een flat te kopen en gaan naar de bank om een lening aan te vragen.

Daar krijgt Sandrine een koude douche als ze verneemt dat haar geen lening toegekend kan worden aangezien ze medeverantwoordelijk blijft voor de lening die ze eerder met haar ex-man afgesloten heeft. Sandrine begrijpt die situatie niet, aangezien er toch duidelijk in de scheidingsovereenkomst staat dat de ex-man op zijn eentje voor de terugbetaling van die lening moet instaan en die overeenkomst door een rechter gehomologeerd werd.

Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Facebook phishing : ceci n'est pas Colruyt!

Het was je misschien al opgevallen op je eigen facebookpagina dat sommige van je vrienden Colruyt een bedankje toewierpen. Door dat te doen zouden ze kans maken op een waardebon van 1000 euro in een winkel van Colruyt. De advertentie ziet er zo uit: ...

U hebt nog nooit online gewinkeld? Oefen nu op www.infoshopping.be!
Naast de didactische website, die het mogelijk maakt om de stappen in een commerciële transactie op het internet te simuleren door de sleutelmomenten op te geven, kunt u al surfend op www.infoshopping.be een interactieve quiz ontdekken waarmee u uw kennis over dit thema kunt testen door vragen te beantwoorden, door een rubriek FAQ (de meest gestelde vragen) en verdere toelichting bij bepaalde vragen via linken naar andere websites die worden voorgesteld.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.